Fysik

indre energi.

22. oktober 2009 af pencil (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for hjælp på denne her.
 

opgaven lyder:
Kan den indre energi af et stof blive o? forklar hvor eller hvorfor ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af peter lind

Der tænkes formodentlig på atomers varmebevægelser. Denne kan ikke blive 0 siger kvantemekanikken. Der gælder nemlig ΔxΔp>h, hvor h er Plancks konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

En ekstra ting, som jeg lige nu er ved at læse lidt om, er frie elektroner i et metal. De frie elektroner gør, at metal er en meget god leder, og her kan man vise at den gennemsnitlige energi for elektronerne ved T=0K er

Eav=3/5·EF0

hvor EF0 er Fermi-energien ved T=0K. Det er ikke interessant hvad den er, men det er en konstant større end 0. Så selv ved 0 K bevæger elektroner sig stadigvæk. Og det er meget heldigt, pga det som #1 siger om den relation der hedder Heisenbergs usikkerhedsrelation. Den siger nemlig at man ikke kan kende impulsen p(=mv og fortæller hvilken retning en partikel bevæger sig) vilkårligt præcis, og det samme med position x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

I min bog står der ellers, at den indre energi kan blive 0 ved -273.15 grader celsius eller 0K, og derfor kaldes denne temperatur for det absolutte nulpunkt. Men dette er aldrig blevet realiseret, er det det, #2 og #1 kommer ind på? Og i så fald er det på B-niveau? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2013 af peter lind

eg ser du er 13 år. så jeg gætter på at forfatteren blot har forenklet fremstillingen af hensyn til din alder. Man kan ikke starte med at snakke om de mere kompliceret ting i fysikken


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Alderen har jeg i sin tid, da jeg oprettede profilen blot valgt tilfældigt. Jeg har fysik på B-niveau nu, så jeg er meget interesseret. Men det, som jeg skrev i #3, står på nuværende tidspunkt i vores kapitel om Energi på C-niveau.  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2013 af peter lind

Det må være en forenkling. Hvis det ikke er på alderen, så af en anden grund. Evt. fordi det ikke er relevant i den aktuelle forbindelse. Du kan jo spørge din lærer


Skriv et svar til: indre energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.