Matematik

Bevis af y'=ky<=>y=c*e^kx

22. oktober 2009 af ggf (Slettet)

En der vil gennemgå beviset for mig? Det er som bekendt et meget kort bevis, så det burde ikek atge mere end højst 10 min.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af yuma yuma (Slettet)

altså hvordan vil du have det forklaret det ? altså y' = ky er en differentialligning og du skal vise at løsningen er y=c*e^kx og bagefter så tror jeg at du skal finde at y=c*e^kx er den eneste løsning til y'=ky osv..... tror det sådan :s


Svar #2
22. oktober 2009 af ggf (Slettet)

altså ja jeg skal finde at hvis f er en løsning, så har den formen f(x)=c*e^kx

men forstår ikek det der med at hvis f har formen f(x)=c*e^kx, så er f en løsning? Hvordan kan man vide/finde det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

dy/dx = ky             <=>

dy/y = kdx             <=> (division med y, multiplikation med dx)

int(dy/y) = int(kdx) <=> (integration på begge sider af lighedstegn)

ln(y) = kx + C        <=> (stamfunktion til 1/y og k)

y = exp(kx + C)     <=> (opløfte eksponent, grundtallet er e) 

y = c*exp(kx)               (regneregel for eksponentialfunktion) 


Svar #4
23. oktober 2009 af ggf (Slettet)

SÅ man beviser faktisk bare at en differentielligning af typen (dx/dy)=ky, hvor k er en konstant, har en løsning der er udtrykt ved f(x)=c·ekx??


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Bevis af y'=ky<=>y=c*e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.