Matematik

integrale

23. oktober 2009 af jasm (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme følgende integrale, men kan ikke komme i gang

∫x(ln2)-1 dx med øvre grænse e, og nedre 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af mathon

∫xln(2)-1dx = (1/ln(2))·xln(2) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til at eksponenten blot er en konstant, så sæt k=ln(2)-1, så får du ∫xkdx = (xk+1)/(k+1) med grænserne indsat får du (exp(k+1)-1) / (k+1), så skal du bare sætte ind, hvad k var.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

1exln(2)-1dx = (1/ln(2))·[xln(2)]1e = (1/ln(2))·(eln(2)-1ln(2)) = (1/ln(2))·(2-1) = 1/ln(2)


Svar #4
23. oktober 2009 af jasm (Slettet)

tak, den var jo lige til


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.