Matematik

Differentialregning

23. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Opgave 206: Funktionen f er bestemt ved f(x)=2x-1

a. Bestem funktionstilvæksten Δy ud fra x0=1

b. Opskriv den tilhørende differenskvotient, og bestemt vha. heraf f´(1).

Mit svar i a: Δy=f(x0+h)-f(x0)=(2(x0+h)-(2(x0)-1)=2x0+2h-1-2x0+2=2h+1 

Jeg er imidlertid lidt i tvivl om hvordan jeg løser b. Δy/h--> differenskvotienten for h-->0. Umiddelbart tænker jeg at løsningen må være Δy-->1 for h-->0, men kan ikke se nogen begrundelse for, hvordan h kan udelades som dividend i differenskvotienten. Nogen der har en forklaring til mig? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2009 af mathon

a.   Δy = f(1+Δx) - f(1) = 2(1+Δx) - 1 - (2·1 - 1) = 2 + 2Δx - 1 - 2 + 1 = 2Δx

b.   Δy/Δx = 2Δx/Δx = 2
       
      f '(1) = limes Δy/Δx = 2   
                Δx→1



 


Svar #2
23. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

 Mange tak mathon (-: Jeg kan se min fejl nu.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.