Kemi

Syre og baser

24. oktober 2009 af marshov (Slettet)

 Der står at for 0,00506 M HNO3 er pH på 2,29. For 0,01369 M HCI er hH på 1,86

100 mL af hver af de to opløsninger blandes. Hvad bliver pH i blandingen????

Håber på at nogle kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

Da det er 2 syrer du har at gøre med, vil du bare kunne plusse koncentrationerne og dele med volumet:

C(blanding) = (C(HNO3)+C(HCl))/V(HNO3)+V(HCl)) = (0,00506+0,01369)/(0,1+0,1) = 0,09375.

pH=-log(C(blanding)) = -log(0,09375) = 1,03 .


Svar #2
24. oktober 2009 af marshov (Slettet)

 Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af mathon

blanding:
n(H3O+) = (0,1 L)·((0,00506 + 0,01369) mol/L) = 0,001875 mol i fællesvolumenet 0,200 L

[H3O+] = (0,001875 mol)/(0,200 L) = 0,009375 M

pH = -log([H3O+]/M) = -log((0,009375 M)/M) ≈ 2,03


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Det er værd at overveje syrestyrken, HCL og HNO3 er stærke syrer og det kan antages at de er fuldt dissocieret ved de givne koncentrationer.


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.