Matematik

uligheder i andengradspolynomier

24. oktober 2009 af TaniaL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Gider nogen hjælpe mig?
Jeg skriver et projekt hvor jeg bl.a. skal forklare hvad uligheder og faktorisering er i andengradspolynomier.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Faktorisering af et andengradspolynomier. Et simpelt eksempel:

x2 - 6x + 6 = (x-2)(x-3)

Højresiden er det faktoriserede andengradspolynomium og det ses at 2 er rod da det nuller det første binomium og 3 er rod da det nuller det andet binomium. 


Svar #2
24. oktober 2009 af TaniaL (Slettet)

ok, mange tak.
Hvordan kan jeg forklare hvad uligheder i 2.gradspolynomier er med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Et simpelt eksempel:

x2 - 4x + 3 < -2x + 3 er et udsagn der kan være falsk eller sandt i hele eller en del af definitionsmængden.

Indlæg parabelen og den rette linie y=-2x + 3 i koordinatsystemet og se hvor parablen ligger under (er mindre end ) linien

y=-2x + 3.

Eller regn på udtrykket: 

x2 - 4x + 3 = -2x + 3 <=>

x2 - 2x = 0 <=>

x(x-2) = 0

Rødderne er 0 og 2 og i dette åbne interval er funktionsværdierne for parabelen mindre en funktionsværdierne for den rette linie. 


Svar #4
25. oktober 2009 af TaniaL (Slettet)

ok. mange tak :)


Skriv et svar til: uligheder i andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.