Matematik

Hjælp

25. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Hej jeg har prøvet at lave denne tekstligning, men det lykkedes ikke?

Peter tænker på et tal og lægger 3 til. Herefter ganger han det nye tal med 6 og får så 72. Hvad tænkte Peter på?

Jeg har prøvet at gøre sådan her: x+3+6x=72

Men det er vidst ikke rigtigt, for det giver et kommatakl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Peter tænker på et tal x, han lægger 3 til (x+3) og ganger det nye tal med 6: 6(x+3) og får 72.

6(x+3)=72


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af NejTilSvampe

(x+3)*6 = 72

6x+18 = 72

6x = 72-18 = 54

x = 9


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.