Matematik

Differentialkvotient

25. oktober 2009 af mrdnb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ligningen f(x) = 5*e^(2x) -10*e^(6)*x+14
Min bog påstår at: f(x) = e^kx så er f'(x) = K*e^kx 
dvs f'(x) = 2e^2x*6e^6 ? Min lommeregner er nemlig på sporet af 10*e^2x-10*e^6 hvilket jeg ikke kan se hvorfor..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det første led er en sammensat funktion, hvor du kan betragte 2x=u, så du/dx=2, derfor er f '( x) = 5*e2x * du/dx, så det bliver ganske rigtigt 10e2x. Den sidster er blot en konstant gange x + 14


Svar #2
25. oktober 2009 af mrdnb (Slettet)

Hmm.. Hvordan kan det så være at vores sidste led ikke bliver -60e^6? Har ingen forklaring i min bog på ae^kx ->  f'(x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

10*e6 er en konstant, den giver 0 ved differentiation


Svar #4
25. oktober 2009 af mrdnb (Slettet)

 Hmm, tror jeg begynder, at få fat i det.. Så hvis vi har b*e^cx så er f'(x) = c*b*e^cx  right?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej den er koeffecienten til x her b*ec, og i øvrigt brug symbolerne herover i stedet for at skrive e^cx, så skriv ecx


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.