Matematik

2.gradsligning

25. oktober 2009 af JL-2300 (Slettet)

Heej

Jeg har et lille problem med hvordan jeg skal gribe følgende andengradsligning an:

3x^2 - (3*kvadratrod(3x))+6 = 0

Hvordan skal jeg finde koefficienten b?

Tak på forhånd

Hilsen Jakob


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Det er ikke en andengradsligning. Hvis du indfører y=kvrod(3x)<-> 3x=y2 vil du få en 4. gradsligning. Brug et CAS værktøj til at løse den.


Svar #2
25. oktober 2009 af JL-2300 (Slettet)

Heej peter

Skal løse den i hånden nemlig. Men hvordan kommer 4.gradsligningen så til at se ud hvis du griber det an på den måde? er stadig lidt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

3(y2/3)2 -3y+6=0. Hvis du skal løse den med håndkraft må du gætte. Gang igennem så ligningen kun har heltallige koefficienter. En heltallig løsning må gå op i konstantleddet.


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.