Fysik

det haster;(

25. oktober 2009 af Neyar (Slettet) - Niveau: C-niveau

heej folkens

beregn arealet i enheden m2

a. en cirkel med en diameter på 6,5 μm.

facit ( 3,3 * 10-11 m2)

b. jordens overflade

facit (5,11 * 1014 m2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af kleif


Svar #2
25. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

det er da ikke matematik.. jeg ved godt hvordan man regner arealet af en cirkel.. men jeg forstår bare ikk hvordan det skal give 3,3 * 10-11 m2...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af kleif

a)
pi*(6.5/2)^2=33 μm^2

for at gå fra μm^2 til m^2, skal du multiplicere med 10^-12. Det skal du fordi 1 μm = 1*10^-6m. 1 μm^2 = 1*10^-6^2 m. Hvis du så husker dine potensregler, kan du: 1*10^(-6*2) m = 1*10^(-12) m.

Derfor er resultatet:
33*10^-12 m^2 = 3.3*10^-11 m^2


 


Svar #4
25. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

okay hva med

b. jordens overflade

facit (5,11 * 1014 m2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af kleif

Har du selv et bud?



Svar #6
25. oktober 2009 af Neyar (Slettet)

peta 1015 er det ikke den man skal bruge.. ellers er det den samme metode som a'eren?

altså Arealet af en kugleoverflade: A=4 * 3,14 * r2


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2009 af kleif

Nej, arealet af en kugleoverflade er: 2*pi*r*h

peta 1015 ? Jeg ved ærligt talt ikke hvad du mener.

Du er nødt til at vide 2 ting:
- Hvad er jordens radius
- Hvor langt er der til jordens centrum, fra jordens overflade.

Regn disse 2 værdier om til meter, og sæt dem ind i formlen.


Skriv et svar til: det haster;(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.