Matematik

Bremselængde!

25. oktober 2009 af savin (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg sidder her med en matematikopgave, som jeg ikke kan finde formlen på.

Et togs bremselængde B kan beregnes ved formlen: B=(2,765 gange 110 km/t (v)+0,0480 gange 168 m. (L)) i anden, divideret med 119 (b)

Beregn togets bremselængde (den kan jeg godt): 819,14 m.

B: Bremselængde i m.
v: fart i km/t.
L: Togets længde i m.
b: Togets bremsetal

Men så kommer spørgsmålet: Undersøg, hvor stor farten højst må være, hvis bremselængden skal være under 1000 m.?

Hvis der er en der kan forklare det på en nem og overskuelig måde, ville det være rigtig godt.


Svar #1
25. oktober 2009 af savin (Slettet)

Det haster en del, så hvis der er nogen, der kan give et hurtigt svar er det super.


Svar #2
25. oktober 2009 af savin (Slettet)

#0

Hej!

Jeg sidder her med en matematikopgave, som jeg ikke kan finde formlen på.

Et togs bremselængde B kan beregnes ved formlen: B=(2,765 gange 110 km/t (v)+0,0480 gange 168 m. (L)) i anden, divideret med 119 (b)

Beregn togets bremselængde (den kan jeg godt): 819,14 m.

B: Bremselængde i m.
v: fart i km/t.
L: Togets længde i m.
b: Togets bremsetal

Men så kommer spørgsmålet: Undersøg, hvor stor farten højst må være, hvis bremselængden skal være under 1000 m.?

Hvis der er en der kan forklare det på en nem og overskuelig måde, ville det være rigtig godt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2009 af Jacob-int (Slettet)

Jeg har lige siddet og regnet på det, og det du gør, er at du indsætter 1000 ved B's plads

Så den kommer til at hedde

1000 = (((2,756*x+0,0480*168)^2)/119) og derefter regne dig frem til x

Jeg har fået x til at være 121.844

Dvs. farten på 121.844km/t er lige med en bremselængde på 1000m

Vi kan regne den anden vej, for at se om dette er rigtigt

(((2.756*121.844+0,048*168)^2)/119) = 993.646

Det er forhåbentligt nok svar ;)


Svar #4
25. oktober 2009 af savin (Slettet)

Tusind tak :D

Kan du også forklare hvordan man gør det manuelt?, altså lidt mere punkt for punkt. Jeg har nemlig ikke sådan en fancy lommeregner, som der kan regne den formel ud af sig selv...


Skriv et svar til: Bremselængde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.