Fysik

DET HASTER TEMMELIG MEGET!! HJÆLP

25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

hej

opgaven lyder på :

I to musiklokaler på x-gymnasium spilles der musik for eleverne. I det ene lokale modtager

elevernes ører 2,2*10^7 W/m^2, og i det andet 0,15 W/m^2.

a) hvad er lydniveauerne målt i dB i de to lokaler?

please hjælp mig med dette spørgsmål.. det haster virkelig meeget, skal afleveres inden kl. 12 i dag ö


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af kleif

Er du sikker på denne?

2,2*10^7 W/m^2

Det er sgu meget!
 


Svar #2
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

nej undskyld :/

der skulle stå: 2,2*10^-7


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af kleif

Det var bedre.

Har du ikke en formel i din bog, der lyder:

Li = 10*log10(I/I0)  hvor I0 = 10-12


Svar #4
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

jo.. men den ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg skal bruge? for det giver ikke den samme resultat som der står i facit :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af kleif

Lad mig tage en af dem for for dig:

10*log10( 0,15 / (10-12) ) = 111.76dB
 


Svar #6
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

jamen - facit står der 53 dB.. ..

men netop opg. B skal give 112 dB.. men a'eren skal på en el. anden måde blive til 53 dB :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2009 af kleif

a'eren giver også 53dB... prøv selv at regne den igennem.

Det var b'eren jeg regnede for dig i #5


Svar #8
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

neej, har prøvet, og det virker ikke.. jeg er virkelig ude af denne opgave.. både på lommeregneren og maple giver ikke den samme resultat som facit :/



Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2009 af kleif

Husk det skal være den naturlige logaritme du bruger log10.


Svar #10
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

ja :) det er også den jeg bruger, men jeg kan bare ikke få 53 ud.. af den formel :/

enten får jeg noget med 73? .. :S eller også 61.. :s .. hvilket er forkert :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2009 af kleif

Så ved jeg det ikke - du må have tastet noget forkert ind :) Jeg får 53dB.


Svar #12
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

hvad siger du i nævneren og i tælleren? ..


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2009 af kleif

2,2*107 i tælleren og 10-12 i nævneren.


Svar #14
25. oktober 2009 af charmen (Slettet)

åårkk ja :) hehe

1000 tak for hjælpen, det var virkelig sødt af dig, :)

fortsat en god aften :=)


Skriv et svar til: DET HASTER TEMMELIG MEGET!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.