Matematik

komplekse tal

25. oktober 2009 af chokolade-spade (Slettet)

hej. jeg kan ikke helt finde ud af denne:

find kvadratrødderne for -3 + 4i

imiddelbart ville jeg gør sådan:

√(-3 + 4i) = x + yi    ⇔     -3 + 4i = (x + yi)^2       ⇔         -3 + 4i = x^2 - y^2 + 2xyi

Jeg ved nu:     -3 = x^2 - y^2            og                   4i = 2xyi    ⇔     4 = 2xy

Jeg har nu to ligninger med to ubekendte:

x = 2/y

-3 = (2/y)^2 - y^2    ⇔    -3 = 4/y^2 - y^2    ⇔   -3y^2 = 4 - y^2

jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme videre....


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Sæy u = y2. Det giver en andengradsligning i u, som du kan løse.

En noget nemmere metode er at omskrive til polære koordinater -3+4i = reiθ+2pπi = r(cos(θ+2pπ)+isin(θ+2pπ)  (-3+4i)½ = r½e(iθ+2pπi)/2 = r½(cos((θ+2pπ)½)+isin((θ+2pπ)½) hvor p er et helt tal.


Svar #2
01. november 2009 af chokolade-spade (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.