Matematik

Georg Mohr

11. januar 2005 af Ida Marie (Slettet)
Hvor mange har så været til GM-konkurrence i dag?
Hvad fik I af resultater?
Jeg fik givet et gæt på alle opgaverne undtagen opg. 3.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2005 af 7419 is back (Slettet)

Fik følgende resultater i "regneopgaverne":

1) = 12

2) = 2

4) Ja.

5) Intet konkret svar.

Hvad med jer???

Svar #2
11. januar 2005 af Ida Marie (Slettet)

Jeg fik:
1: 12
2: 4
3: ???
4: Ja (14 gange 0)
5: p= x^3 + x^-3

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

2:Der er fire løsninger

jeg fik 4: NEJ! Du kunne jo evt opstille fjorten tal, der har den egenskab, og derefter gange alle tallene med et helt tal, hvorved tallene ændres, men summen af grupperne er stadig den samme, bare tallet større.


Svar #4
11. januar 2005 af Ida Marie (Slettet)

#3
4: hvilke andre 14 tal end 14 gange 0 kan du opstille, der har de egenskaber?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

gost spørgsmål, men jeg forstår bare opgaven på den måde, at det har de gjort, og så siger jeg så, at når du har en talkombination, kan du finde uendeligt mange flere, ved blot at gange alle tallene med samme hele tal.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2005 af Archjelly (Slettet)

opg. 2 har så vidt jeg kunne se de 5 muligheder:
aa=0,5 4 løsninger
0,5a=1 4 løsninger
a>1 0 løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2005 af Archjelly (Slettet)

ja men hvis den eneste måde de kan kombineres på er 14 0'er hjælper det ikke at gange med samme hele tal

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

#7: korrekt, og det håber jeg så ikke det er!

#6: hvorfor så mange? Jeg har i alt 5, hvoraf 4 ligger i[0;1]

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

sorry i ]0;1[

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2005 af Archjelly (Slettet)

#7
|x|+|y|=1 kan omskrives til de fire ligninger:
y=x+1
y=x-1
y=-x+1
y=-x-1
Dette giver jo en firkant i et koordinatsystem når man samtidig ved at -1Den anden ligning kan omskrives til cirklen (x-0)^2+(y-0)^2=a som altså har centrum i (0,0) og radius lig kvadratroden af. Nu kan du se på din tegning hvor mange løsninger der er. Det skulle self også beregnes i konkurencen. Jeg gjorde det ved hjælp af distformlen men der er sikkert en lettere metode...


Med hensyn til hvorvidt svaret er et ja eller et nej, vil jeg da ikke tro det giver point hvis man ikke kan argumentere matematisk for hvorfor svaret er sådan. Hvis du er usikker tror jeg derfor ikke at du har ret da du i så fald ikke har argumenteret nok til at overbevise dig selv. Skal dog ikke kunne sige det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2005 af Archjelly (Slettet)

Det var forresten fedt at være med som førsteårs for så kunne man tillade sig at lave dårlige resultater... Om to år er det finaletid.

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

jeg vil give dig delvist ret, men du skal jo have, at radius i cirklen skal være en halv i endepunkterne, og det er jo ensbetydende med et a sqrt(½)=sqrt(2)/2

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

og må så konstatere, at jeg har fejl!

Svar #14
11. januar 2005 af Ida Marie (Slettet)

Ingen der har lyst til at sige noget om opg. 5??

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2005 af frodo (Slettet)

helst ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. januar 2005 af Waterhouse (Slettet)

Fik 12 i 1'eren - meget simpel opgave, i forhold til de andre -, og omtrent det samme som #6 i 2'eren. I 4'eren fik jeg gættet på ja, da den eneste mulighed var at alle 14 tal var 0...men uden nogle argumenter overhovedet.

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. januar 2005 af -1^(1/2) (Slettet)

1) 12 enheder^2

2) Lad a være mellem 0 og een da 4. Lad a>1 da Ø.

3) Fik klaret den via noget bizart vektorregning.

4) Nej. Jf. Muzenheimers svar.

5) ? Lad p=2 da (1,1,1,...,1)

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. januar 2005 af 7419 is back (Slettet)

Du er ikke skredet.

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. januar 2005 af 7419 is back (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=73293
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=73293

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=73293

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. januar 2005 af -1^(1/2) (Slettet)

#18/19

Forestil dig et element x, som er ufatteligt betydningsbærende. Endvidere: antag at elementet er omgivet af membranen y, som rummer ustrukturerede komponenter af x; men ellers er komplet intetsigende. Din studievejleder giver dig y; jeg giver dig x.

I indlægget, hvortil du henviser, bemærker jeg en tendens til begrebet ”at være én stor undskyldning for sig selv” – et fænomen du uden tvivl er bekendt med. Vi forestiller os nu, at dine mentale evner vitterligt rækker til Oxbridge: Der hersker ingen tvivl om, at dette er hvad du ønsker (jf. dine egne spådomme om akademiske grader fra førende universiteter). Imidlertid arbejder den småborgerlige, konformitetssøgende Anti-7419 imod jf. ”Mor og far vil ikke betale” og det vanvittigt patetiske skrækscenario ”hvordan skal jeg bearbejde skuffelsen over ikke at komme ind?”.

Mine råd til dig er følgende:

1. Som du uden tvivl kan læse på nettet samt i diverse brochurer skal INGEN holde sig tilbage grundet økonomiske årsager. Der er flere alternativer:
a. SU som udeboende, b. studielån (-), c. legater (som især tildeles de mentalt overlegne), d. (min personlige favorit) prostituer dig selv eller bliv sæddonor, e. studer spilteori og vind i Las Vegas.

2. Med attituden ”hvad nu hvis?” rækker dit potentiale ikke til mere end toiletrenser på KFC (bemærk KFC).

Med andre ord: Send den forpulede ansøgning eller adopter brugernavnet ”Cry-baby 7419”!

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.