Matematik
Mat opg
20. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med opgave 11 i fælgende sæt uden hjælpemidler.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0084NY.pdf
Jeg har tænkt på at skrive det op så
M(1)=G(x)-F(x)
M(2)=F(x)-G(x)
og så argumentere med at arealet må blive det samme. Men jeg syntes bare det halter lidt med grænserne.
Jeg har forsøgt at finde dem men jeg kommer i problemer med b'et.
Håber nogen har en god ide.
mvh Niels
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0084NY.pdf
Jeg har tænkt på at skrive det op så
M(1)=G(x)-F(x)
M(2)=F(x)-G(x)
og så argumentere med at arealet må blive det samme. Men jeg syntes bare det halter lidt med grænserne.
Jeg har forsøgt at finde dem men jeg kommer i problemer med b'et.
Håber nogen har en god ide.
mvh Niels
Svar #1
20. maj 2003 af Lurch (Slettet)
Sæt f(x) og g(x) lig hinanden og løs forx. Så ahr du skræringspunkterne mellem deine funktioner, og derevd også grænserne til at beregne M1 og M2
Udregn så som du selv skriver
M2: INT(f(x)-g(x))dx
M1: INT(g(x)-f(x))dx
med dine grænser. Du skulle så gernbe få det samme.
Udregn så som du selv skriver
M2: INT(f(x)-g(x))dx
M1: INT(g(x)-f(x))dx
med dine grænser. Du skulle så gernbe få det samme.
Svar #2
20. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Er der ikke et smart trick når jeg skal regne de to integraler ud.
Det bliver jo helt vildt uoverskueligt når jeg får grænserne til 0, -kvrod(b), kvrod(b) og så sætter dem ind. Der kan det nemt gå galt når man så skal forkorte.
Niels
Det bliver jo helt vildt uoverskueligt når jeg får grænserne til 0, -kvrod(b), kvrod(b) og så sætter dem ind. Der kan det nemt gå galt når man så skal forkorte.
Niels
Svar #3
20. maj 2003 af Lurch (Slettet)
du får ikke særlig kompliceret integraler ud af det, da nogle af udtrykkende forsvinder når f(x) og g(x) trækkes fra hinanden.
Skriv et svar til: Mat opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
