Matematik

Bestem ligningen for den rette linje der går gennem punkterne

26. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) Bestem ligningen for den rette linje der går gennem punkterne

(3,5) og (5,9)


og den rette linje der går gennem punkterne

(4,38 ; 5,46) og (6,29 ; 7,43)
 

Hvordan løser man disse uden at indtegne dem i et koordinatsystem?

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Den rette linies ligning er y = ax + b hvor a er hældningskoefficienten og b er skæringen med y aksen.

a bestemmes som a = (y2 - y1)/(x2 - x1) og b bestemmes som b = y1 - ax1. 


Skriv et svar til: Bestem ligningen for den rette linje der går gennem punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.