Fysik

kernefysik

26. oktober 2009 af iinfinity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det man ser hvor mange neutroner og protoner P-40 har?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Du kan ikke klare dig uden det periodiske system. Køb det f.eks. i Polyteknisk boghandel på Anker Egelundsvej 2800 Lyngby

Bygning 101 DTU.


Svar #2
26. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

Jamen det periodiske system er da kun for grundstofferne og det bruger man primært i kemi ikke? Altså P-40 er jo en isotop af Phosphor det vil jo sige den har anderledes fordeling af neutroner enten flere eller færre. Men kan man ikke bruge kernekortet til at finde ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

Man bruger nu det periodiske system lige meget i begge fag.

Skaf dig et kernekort.


Svar #4
26. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

Nej fordi fysik har mere at gøre med protonerne og neutronerne samt kvarker og alt det der foregår i kernen hvor kemi har noget at gøre med elektronerne i skallerne og grundstoffernes kemiske egenskaber.

Har mig et kernekort men kan du sige hvis jeg har isotop P-40 hvordan jeg så finder ud af indholdet af Neutroner N og protoner Z.

Men hvis  bare jeg kan få inholdet af Z protoner kan jeg udregne indholdet af neutroner: N=A-Z men ved ikke hvordan jeg finder ud af antallet af protoner.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du slår antallet af protoner op i et periodisk system.


Svar #6
26. oktober 2009 af iinfinity (Slettet)

nå jo fuck det er sgu da rigigt det har du helt ret i kan jo se antallet af protoner og det er så 15 :D så ved jeg at N=A-Z <=> N=40-15= 25 neutroner ;)


Skriv et svar til: kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.