Historie

anvendelse af salt gennem tiden

27. oktober 2009 af Nicklss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er en HTX elev på 1.g og er kommet ind i et lille problem!

Vi skulle skrive om salt, og jeg er sat på den opgave at skrive om hvad salt er blevet anvendt til gennem tiden men desværre har jeg ikke kun finde nogle gode kilder på nettet.

Vores mål er at anvende en søgesatergi som vi bagefter skal skrive om.


Jeg har bare meget svært med at finde disse kilder på nettet, og ville spørge om i havde nogle råd?  Altså jeg ved godt hvad salt er blive brugt til gennemtiden, men da jeg ikke kan sætte årstal og da jeg gerne vil skrive en god rapport, så vil det jo være dejligt at havde nogle kilder at gå ud fra.

Men har bare ikke kunne finde noget? Synes jeg søgt og søgt og søgt og søgt uden at kunne finde noget overhovedet?

Jeg har også lånt to bøger men som ikke gav noget med mit "emme"


Nogle der ude som ville være rare at hjælpe mig? Jeg ønsker gerne at vide hvordan de har fundet frem til kilden evt. Altså hvad søger i på, evt evt ...

Jeg prøver ikke at få andre til at lave mine lektier, jeg søger blot hjælp til at finde mine kilder.

P.S. Jeg er ordblind, så undskyld vis i ikke helt forstår..


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja i meget gamle dag omkring de store opdagelsesrejser (15-1600 tallet) brugte man salt (natriumklorid) til konservering (gør man stadig) men her tænker jeg på søfolk, der næsten levede af beskøjter og saltet fisk. Det er altså et udmærket konserveringsmiddel. I øvrigt står der en masse her:

http://www.google.dk/search?hl=da&q=%2Bsalt+%2Buse&meta=&aq=f&oq=

Nu er der jo mange salte, men jeg går ud fra, at du mener almindelig køkken- og bordsalt. Angående en søgestrategi kan jeg godt give dig nogle gode tips, men det er en lidt længere historie.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2009 af Pettson

Umiddelbart ville jeg foreslå dig denne strategi:

* for at finde 'seriøse' dokumenter søger du dine kilder via bibliotek.dk

* vælg først emne = salt

* præciser søgning ved at søge fritekst = histori?
  
(så får du både historie, historisk, ... - og du søger både i titler, emneord og noter)

* hvis du vil undgå engelske artikler, kan du præcisere søgning ved at vælge sprog = dansk (a)
   - og måske præcisere søgningen yderligere ved at vælge materialetype = faglitteratur (b)
* alternativt kunne du præcisere søgning ved at sætte materialetype = faglitteratur (c)

Personligt ville jeg foretrække (a)


Svar #3
27. oktober 2009 af Nicklss (Slettet)

Tak for linket, det gav lidt :)

Det jeg mente med salte var nu bare mere generelt(?) salt, altså fra den tid hvor man brugte det i dyre ofringer til gud, kirkens anvendelse af salt, salt som en handelsvare, brug af salt idag, altså det har jo ikke så meget værdi mere, idag er der jo også flere former for salt som vejsalt, o.v.s

men altså KILDER som understøtter At kirken brugte det, at det var en handelsvare, tal på årene Evt.

Det er sådan set mere det jeg vil ind på.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nå ok


Svar #5
27. oktober 2009 af Nicklss (Slettet)

Tak for svarene :)

Klare resten fra her :)

Evt luk topic vis det er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af klotte (Slettet)

Find noget om læsø salt - der finde historiske kilder om sydesalt på læsø i middelalderen


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2009 af Kasper S (Slettet)

Efter enten 2. eller 3. puniske krig skulle romerne angiveligt have overstrøet byen Cartago med salt for at intet længere skulle kunne leve der.
Om det så faktisk er sket er meget tvivlsomt, da salt var meget dyrt i antikken.


Skriv et svar til: anvendelse af salt gennem tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.