Matematik

differation

27. oktober 2009 af Chris2009 (Slettet)

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved

s( t)= 5*t0,5

Bestem det tidspunkt hvor partiklens hastidhed er 2 m/s
Men de 2 m/s kan hverken være t som et tidspunktet, eller s som er strækning


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

v(t) = ds/dt = 2m/s


Svar #2
27. oktober 2009 af Chris2009 (Slettet)

Tak

Er dette rigtigt?

For at bestemme det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s, s´(t) = 2, differentieres først s(t):
s´(t) = d(f(t),t) = 2,5/(kadratrod(t))
 

Herefter bestemmes s´(t) = 2:

Solve = (2,5/(kadratrod(t)=2,t)) = 1,5625 ≈ 1,6
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS værktøj; men det ser rigtigt ud.


Svar #4
27. oktober 2009 af Chris2009 (Slettet)

Ok tak jeg har benyttet TI-Interactive


Skriv et svar til: differation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.