Matematik

Funktionsregning

28. oktober 2009 af Jytte Carlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen

Jeg sidder med en matematikopgave, som gør vrøvl. Den lyder som følger:

"Der eksisterer to funktioner:

f(x) = a/x , g(x) = kvadratrod af x

Angiv formlerne for: f(g(x)) og g(f(x))

Dvs. angiv i første tilfælde funktionen f af g af x, og i andet tilfælde angiv funktionen g af f af x.

But how ??

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af peter lind

For eks f(g(x)) = a/g(x) =  fortsæt selv. Du skal blot erstatte x i den ene funktion med funktionsudtrykket for den anden funktion.


Skriv et svar til: Funktionsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.