Matematik

Bestem koordinatsættet - hjælp:(

28. oktober 2009 af averoma24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x^3-x+1 hvori tangenten er parallel med ligningen y=2x+b

nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hældningskoeffecienten for linin er 2, så f ' (x) = 3x2-1=2, løs den


Svar #2
28. oktober 2009 af averoma24 (Slettet)

i hvilket punkt findes en tangent med hældningen lig med 8

f'(x)=8

2x=8

x=4

har jeg skrevet i mine noter,,. men jeg kan ikke forstå det? skal der ikke være to kordinat sæt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

3x2=3<=>x2=1<=>x=(+/-)√1=(+/-) 1, find så f(1) og f(-1), så du får (1,f(1)) og (-1,f(-1))


Svar #4
28. oktober 2009 af averoma24 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet - hjælp:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.