Matematik

eksponentiel f(x)

29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg synes de er utrolig svære, altså opgaver med eksponentielle funktioner. Her er den jeg kæmper med.

Bakterieantallet som funktion af tiden vokser eksponentielt. Desuden antages det, at der ved starten er 1 bakterie, og at der efter 180 minutter er 1000 bakterier. Bestem en regneforskrift for den funktion, der angiver bakterieantallet som funktion af antal minutter efter start.

Okay.. Jeg har en lommeregnerj eg kan bruge. Jeg skal bar elige være sikker. Det er især det med antal minutter efter start som jeg synes er forvirrende.

Her er hvad jeg har gjort (jeg har brugt en lommeregner):

x1 = 0               y1= 0

x2 = 180           y2= 1000

Så får jeg forskriften

y = 1 * 1,039^x

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

 y1=1


Svar #2
29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hov ja, 1. Det var en tastefejl :)

Men, får du samme forskrift som mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

 jep.. det er helt rigtigt


Svar #4
29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2009 af mathon

y = 1·1,0391223x


Svar #6
29. oktober 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

yes, lige præcis. Super tak mathon :)))))


Skriv et svar til: eksponentiel f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.