Matematik

Nulreglen, Haster!!

29. oktober 2009 af Malene92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg om 2 er løsningen til ligningen x^3 - 5x^2 + 6 = 0

Hvordan er det meningen jeg skal gøre det? Forklar venligst letforståeligt da jeg er en dør til matematik.

Jeg har været fraværende i timerne hvor dette blev undervist.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af cbech (Slettet)

x^3-5x^2+6=0  (ax^3+bx^2+c=0)

x^3 svarer til a

5x^2 svarer til b

6 svarer til c

d er diskriminanten og findes ved: b^2-4*a*c

Derfor: a=1, b=-5, c=6, d= -5^2-4*1*6 = 25-24 = 1

Da d>0 har x to løsninger.

Håber det er forklaring nok :)


Svar #2
29. oktober 2009 af Malene92 (Slettet)

såååh, 2 er ikke løsningen da x har to løsninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af Snick (Slettet)

Indsæt 2 på x's plads i ligningen og se om det giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af cbech (Slettet)

Arh undskyld, jeg læste opgaven forkert!

Ja, gør som Snick, sæt 2 ind istedet for x og se om det går op :)


Svar #5
29. oktober 2009 af Malene92 (Slettet)

taak :)


Skriv et svar til: Nulreglen, Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.