Fysik
fysikopgaver
12. januar 2005 af
mammamia (Slettet)
er der nogen der vil tjekke om de her opgaver er lavet rigtigt?
4.1
En flyvemaskine med massen 10 tons acceleres til farten 1000 km/h.
a. beregn energitilvæksten:
Ekin = 0.5 * 10000 kg * (1000000m/3600s)^2 = 3,86 * 10^8j.
b. Beregn massetilvæksten
m = E/c^2 = (,86*10^8)/(3*10^8) = 1,286 kg.
4.2
Et kg vand opvarmes fra 20 grader til 80 grader.
a. beregn energitilvækst.
Q = C * delta t = 4,2 * 60 = 252 kj.
b. beregn massetilvækst
delta m = delta E/ c^2 = 252 / (3 * 10^8) = 8,4 * 10^-7
Er det rigtigt udregnet??
4.1
En flyvemaskine med massen 10 tons acceleres til farten 1000 km/h.
a. beregn energitilvæksten:
Ekin = 0.5 * 10000 kg * (1000000m/3600s)^2 = 3,86 * 10^8j.
b. Beregn massetilvæksten
m = E/c^2 = (,86*10^8)/(3*10^8) = 1,286 kg.
4.2
Et kg vand opvarmes fra 20 grader til 80 grader.
a. beregn energitilvækst.
Q = C * delta t = 4,2 * 60 = 252 kj.
b. beregn massetilvækst
delta m = delta E/ c^2 = 252 / (3 * 10^8) = 8,4 * 10^-7
Er det rigtigt udregnet??
Skriv et svar til: fysikopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
