Matematik

Andengradspolynomium

31. oktober 2009 af Apaturia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg står her med nogen projektopgaver om andengradspolynomium.
Jeg har 4 grafen stående foran mig, hvor jeg har meget svært ved at læse præcise koordinater af,
da det ikke er ternet, så ved nogen grafer kan jeg ikke finde koordinatsæt for begge rødder som er pålidelige.
Hvordan kan jeg finde a, b og c udfra koordinater på én rod og én koordinat?

Og vær nu sød at lade være med at skrive det sådan, så ingen andre end jer selv eller folk med matematik på A.niveau der kan forstå det.

Tak.

mvh.
Apaturia


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af peter lind

Jeg er ikke sikker på hvad du mener med "udfra koordinater på én rod og én koordinat" Hvis der menes at du ved at p(x0) = 0  så er svaret at det kan du ikke. Hvis du mener at du ved at p(x0) = 0 og p(x1) =y1, så er svaret at der ikke tilstrækkelig oplysning til at du kan finde a, b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Det kræver at roden er en dobeltrod. Ligger toppunktet på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2009 af mathon

med én rod er d = 0
y = a(x+(b/(2a))2

roden er -(b/(2a))

f '(x) = 2ax + b, som for x = 0 giver b

b er tangenthældningen for x = 0   (1 ud og b op)


Svar #4
31. oktober 2009 af Apaturia (Slettet)

Jeg har lige vedhæftet opgaverne.
Det er opgave 1.
Som I kan se, så er det svært at finde præcise koordinater udfra tegningen.
Ved F(x) kan jeg finde den første rod, men har meget svært ved at aflæse den anden.
Jeg er helt væk i, hvad jeg skal gøre med det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Prøv at nærlæs opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2009 af mathon

...find fortegnene for a,b,c,og d
og
ikke absolutværdierne som du har begivet dig ud i


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2009 af mathon

måske kan du bruge
http://peecee.dk/upload/view/148793


Svar #8
31. oktober 2009 af Apaturia (Slettet)

tak for uploadet, Mathon.
Yderst brugbart.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.