Matematik

procentregning med terminer

31. oktober 2009 af lisbethdam (Slettet) - Niveau: C-niveau

mangler desperat hjælp til mat. opgave:-)

 A :15000 kr. er på 11 terminer vokset til 25000, hvad var renten?

B: et beløb vokser med 55% på 8 år, hvad var den årlige rente?

c: et beløb er faldet med 63%. faldet pr termin var 4,965% over hvor mange terminer er faldet sket?

jeg er bare total lost syntes ikke vi har haft noget om det her..... og ja så er det selvfølgelig en skriflig aflevering....

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2009 af Isomorphician

A:

25000 = 15000(1 + r)11

Løs mht. r

B:

(1 + r)8 = 1,55

Løs mht. r

C:

0,37 = (0,9535)n

Løs mht. n


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvor har du fået tallene i C fra?


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. november 2009 af mathon

#2
"faldet med 63%" dvs med 37% tilbage

Kn = Ko·(1+r)n

Kn/Ko = (1+r)n

(0,37Ko)/Ko = (1+(-0,04965)n

0,37 = 0,95035n                     ciffer 0 mangler i #1 C


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tak mathon det var netop der jeg blev forvirret. Var måske også for træt til at gide regne på tallene.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2009 af Isomorphician

....og jeg takker mathon for det vågne øje


Svar #6
01. november 2009 af lisbethdam (Slettet)

tak for hjælpen! :-)


Svar #7
01. november 2009 af lisbethdam (Slettet)

nu kom jeg lige til at se at der skulle mangle noget i c, har jeg ret eller er jeg forvirret?

det er det eneste der står i opgaven og alt hvad jeg har skrevet er hele opgaven.


Skriv et svar til: procentregning med terminer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.