Matematik

Tekstligning

31. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

NIcklas, Bo og Anders skal dele 1500 kr., Nicklas får 80 kr. mere end Anders, som får 50 kr. mere end Bo. Hvor meget får de hver?

1500= x+80+x+50

1500-80-50=x+x

1370=2x

x=1370/2

x=685

ER det rigtigt? Og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Danner39 (Slettet)

Nej Det er ikke helt rigtigt. i din ligning har du skrevet, at nicklas får 80 kr. mere end bo, hvilket ikke er tilfældet.

Opstil en ligning hvor:

Bo = x
Anders = x+50
Nicklas = x+50+80

Nicklas må ifølge opgavebeskrivelsen få 130 mere end Bo


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af Tobifv

3737

Skriv et svar til: Tekstligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.