Matematik
Opg 5.008 i 3-årigs a-niveau eksamensopgaver
12. januar 2005 af
PhoSpheer (Slettet)
Hey!
Jeg har lidt problemer med opgave 5.008 fra eksamensopgaver i matematik for 3-årigt højniveau.
Der er givet en funktion, der lyder:
f(x)=x^(1/3) , x>0
Diff: f'(x)=(1/3)*x^(-2/3)
Dvs. f'(1)=(1/3)
og f'(8)=(1/12)
Linien har en tangent i hvert af punkterne A(1,1) og B(8,2). Den spidse vinkel mellem disse tangenter skal bestemmes..
Nogen råd til hvordan jeg gør det? Er lidt lost lige nu..
Jeg har lidt problemer med opgave 5.008 fra eksamensopgaver i matematik for 3-årigt højniveau.
Der er givet en funktion, der lyder:
f(x)=x^(1/3) , x>0
Diff: f'(x)=(1/3)*x^(-2/3)
Dvs. f'(1)=(1/3)
og f'(8)=(1/12)
Linien har en tangent i hvert af punkterne A(1,1) og B(8,2). Den spidse vinkel mellem disse tangenter skal bestemmes..
Nogen råd til hvordan jeg gør det? Er lidt lost lige nu..
Svar #1
12. januar 2005 af Peden (Slettet)
Find tangentens hældning i hvert af punkterne. (Indsæt x i f'(x)) opstil derefter ligninger for de to tangenter.
Prøv selv af regne resten ud.
Prøv selv af regne resten ud.
Svar #2
12. januar 2005 af PhoSpheer (Slettet)
Ok, så f'(1) og f'(8) er de to tangenters hænldninger..
Så tan-1 til dem:
tan-1(1/3)=18,43
tan-1(1/12)=4,76
Og så vil den spidse vinkel være:
18,43-4,76=13,67
Kan det passe?
Så tan-1 til dem:
tan-1(1/3)=18,43
tan-1(1/12)=4,76
Og så vil den spidse vinkel være:
18,43-4,76=13,67
Kan det passe?
Skriv et svar til: Opg 5.008 i 3-årigs a-niveau eksamensopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
