Matematik

(centrum) rettelse

01. november 2009 af Milll (Slettet)

 Hej allesammen

En cirkel C har ligningen x^2+y^2-4x+2y=2. Bestem en ligning for den cirkel, der er koncentrisk med C og som går gennem (6,4).

x2+y2-4x+2y=2

(x -2)2+(y+1)2= 2 + 22 + 12

(x -2)2+(y+1)2= 2 + 22 + 12

(x -2)2+(y+1)2= 7

Centrum: (2,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Bestem afstanden fra centrum til (6,4) så har du radius i den nye cirkel.


Svar #2
01. november 2009 af Milll (Slettet)

 Hvordan gør man d?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af mathon

find først ligningen for den første cirkel


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2009 af mathon

#3 skal negliseres, da jeg ikke havde læst dit oplæg ordentligt - sorry!
...........

R1 = √(7)

R2 = √((6-2)2+(4-(-1))2)


Svar #5
01. november 2009 af Milll (Slettet)

 jeg er overhovedet ikke, hvad skal man præcis i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har centrum for cirklerne, det er (2,1) du fandt det selv i #0

Nu skal du finde formlen for den anden cirkel.

Centrum er stadig (2,1) og cirklen skal gå gennem (6,4)

Radius i den nye cirkel er afstanden mellem disse to punkter og kan beregnes ved hjælp af pythagoras

r2=(6-2)2+ (4-1)2=25=52

radius er 5 centrum i (2,1)

(x-2)2+(y-1)2=52


Skriv et svar til: (centrum) rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.