Matematik

hvordan reger jeg den trigonometriopgave?

01. november 2009 af saladinking (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I trekant ABC er vinkel C = 90 grader ,a = 3 og c = 5

Beregn vinkel A og B samt siden b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Brug Pytagoras til at beregne b. Vinklerne er der flere muligheder for. Du kan bruge reglerne for sinus, cosinus eller tangens i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af Julle1007 (Slettet)

a^2+b^2=c^2. Så kan du regne b ud--> 3^2+b^2=5^2--> 9+b^2=25--> b^2=16-->b=4

Og derefter skal du cosinus eller  sinus.

sin A=a/c--> sin A= 3/5, det skal så regnes ud på lommeregner. Derefter finder du en formel til B, og regner det ud på samme måde:)


Skriv et svar til: hvordan reger jeg den trigonometriopgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.