Matematik
differentialregning
12. januar 2005 af
Windcape (Slettet)
Hej
Har nogle opaver i differentialregning men forstår rent ud sagt intet af det.
Vi er kun lige begyndt på differentialregning.
Link til opgaven:
http://www.thedeathart.dk/htx/mat4.2005.opg.1.htm
Bare lidt start hjælp til den først opgaver, vil være rart.
På forhånd tak.
Har nogle opaver i differentialregning men forstår rent ud sagt intet af det.
Vi er kun lige begyndt på differentialregning.
Link til opgaven:
http://www.thedeathart.dk/htx/mat4.2005.opg.1.htm
Bare lidt start hjælp til den først opgaver, vil være rart.
På forhånd tak.
Svar #1
12. januar 2005 af Rasmus.p (Slettet)
Differantial regning er nu ikke specielt kompliceret. Differantial kvoeficienten er hældningen i et givet punkt.
Hvis vi kigger på den første, så er f(x)=-4x-6
Læs overstående igen. Hvad er f'(x)?
svar: f(x)=4
b) f(x)=3x^2 => f'(x)=6x, da g(x)=x^n har diff'en n*x^(n-1).
c) hvis vi kalder tælleren for f og nævneren for g er (f/g)'(x)=(f'(x)*g(x)-f(x)g'(x))/g^2, derfor er (f)'(x)=-1/(x+1)^2
Check desuden denne funktions lommeregner:
http://tinyurl.com/5ya5k
eller programmet Maxima http://maxima.sourceforge.net .
Det kan dog godt være lidt svær at komme 'ind i', så jeg anbefaler online lommeregneren (det øverste link)
Hvis vi kigger på den første, så er f(x)=-4x-6
Læs overstående igen. Hvad er f'(x)?
svar: f(x)=4
b) f(x)=3x^2 => f'(x)=6x, da g(x)=x^n har diff'en n*x^(n-1).
c) hvis vi kalder tælleren for f og nævneren for g er (f/g)'(x)=(f'(x)*g(x)-f(x)g'(x))/g^2, derfor er (f)'(x)=-1/(x+1)^2
Check desuden denne funktions lommeregner:
http://tinyurl.com/5ya5k
eller programmet Maxima http://maxima.sourceforge.net .
Det kan dog godt være lidt svær at komme 'ind i', så jeg anbefaler online lommeregneren (det øverste link)
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
