Matematik

bestem ligning

02. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej er der en der kan hjælpe mig med hvad jeg skal gøre her?

En fukntion f er givet ved forskriften f(x)=2x*3-4x+1. bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet p(1/2, f(1/2)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Tangenten til f i p er en ret linje med forskriften y=f'(p)x+b. Find f'(p) og indsæt den samt punktet p i forskriften, isolér for b og vupti, så har du forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af mathon

tangentligning:

y = f '(xo)x + (f(xo) - f '(xo)xo)

y = f '(1/2)x + ((f(1/2) - f '(1/2)(1/2))


Svar #3
02. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 hhm. det forstår jeg ikke lige det her. er det det samme som u * v´ + v * u´ ?


Svar #4
02. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 jeg kan ikke lige se hvordan jeg finder f´(p) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2009 af mathon

betyder f(x) = 2x*3-4x+1     f(x) = 2x3- 4x + 1 ?


Skriv et svar til: bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.