Fysik

HJÆLP !

02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

Hej :-)
Har en fysikaflevering for, hvor jeg har nogle spørgsmål, som jeg godt kunne bruge hjælp til at svare på :-)

- Nævn de elementarpartikler du kender (Protonen er ikke en elementarpartikel, hvorfor?)


- Danmarks årlige energiforbrug (alt incl.) er af størrelsesordenen 1018 J. Hvor meget masse skulle der omdannes til energi for at dække Danmarks årlige forbrug?


-  Vis at en neutron har en neutral ladning. (Hvilke kvarker indeholder den)

- Vis at en proton har en ladning på +e. (Hvilke kvarker indeholder den)


Håber nogle kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle forslag?


Svar #2
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

forslag på hvad? :-)
på det jeg spørger om eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja - forslag til svar selv. =)


Svar #4
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

Det med elementarpartikler, forvirrer mig en del. Kan ikke helt finde ud af hvad det er.
Har tænkt om det er gluoner, kvarker, elektron
 

og hvordan skal jeg vise at en neutron har en neutral ladning
og proton har en ledning på +e?

ved ikke rigtig hvad jeg skal svare på dem, derfor jeg skriver herinde :-) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal prøve at overveje, hvad der er det mindste. I dette tilfælde tænkes der sandsynligvis på kvarker.

Når du skal vise, hvilken ladning elektronen, protonen og neutronen har, så skal du finde ud af, hvilke kvarker, der er i dem og lægge deres ladninger sammen.


Svar #6
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

Neutron består af tre kvarker, en up-kvark og to down-kvarker.
men hvordan skal jeg vise den er neutral ladet så?
Proton består af to up-kvarker og en down-kvarker.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad er ladningen af en up kvark? Hvad er ladningen af en down kvark?


Svar #8
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

+ 2

   3  e = up-krak


down-krak= - 1

                         3 e


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Så er der blot tilbage at lægge ladninger sammen.


Svar #10
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

okay :-) 
 

2e + 2e -e = 3e = e

      3               3

 

men hvordan skriver jeg facit til neutron?

2e - 1e - 1e
        3

når det går op med hinanden?


Svar #11
02. november 2009 af JulesJ (Slettet)

og kan du hjælpe med:
Nævn de elementarpartikler du kender (Protonen er ikke en elementarpartikel, hvorfor?)

^altså hvad er elementarpartikler egentlig?



- Danmarks årlige energiforbrug (alt incl.) er af størrelsesordenen 1018 J. Hvor meget masse skulle der omdannes til energi for at dække Danmarks årlige forbrug?
 


Skriv et svar til: HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.