Matematik

HJÆLP ... (differentialregning)

02. november 2009 af refo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således : en funktion er givet ved f(x) = x opløftet i 3 - x + 1 .. bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f(x) hvori tangenten er parralel med linjen y = 2x +5

Håber I kan hjælpe :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af Isomorphician

Løs: f'(x) = 2


Svar #2
02. november 2009 af refo (Slettet)

hmm hvorfor f ´(x) = 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2009 af Isomorphician

Fordi linjen har hældningen 2, og f'(x) fortæller om tangenthældningen.


Svar #4
02. november 2009 af refo (Slettet)

Okay.. jeg har gjort sådan,  at jeg har brugt solve nu solve(xi3-x+1=2,x) og x gav = 1.32472   

Ser det lidt rigtigt ud eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2009 af mathon

             solve(d(x^3-x+1,x)=2,x)


Svar #6
02. november 2009 af refo (Slettet)

Hvorfor står der d ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2009 af Drømmen (Slettet)

 Fordi du skal differentiere den før du sætter den lig med 2 da det jo er tangenten der skal være parallel med y=2x+5

x^3-x+1 må differentieret give 3x^2-1, men det skal dit CAS-værktøj også kunne klare.

Nu hedder den så:

solve(3x^2-1=2,x)

x=1 eller x=-1


Svar #8
10. november 2009 af refo (Slettet)

Tak skal I have alle sammen :)


Skriv et svar til: HJÆLP ... (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.