Fysik

konisk pendul

13. januar 2005 af aerobec (Slettet)
hejsa'

efterhånden er detyte forsøg meget velkendt hos mange og derfor håber jeg på at der er nogen derude der har lyst til at hjælpe mig med nogle spm.

I min vejledning:
http://henrik.thuesen.person.emu.dk/hth/Fysfiler/Konisk%20pendul%20med%20leget%F8jsfly%20-%20%F8velsesvejledning%201998.doc

står der at jeg skal benytte opmålingerne af perioden T og r til at beregne Fce

men hvilken formel skal je bruge?

Svar #1
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

altså hvilken formel skal jeg bruge til at beregne centripetalkraften uden at massen skal med...

Svar #2
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

anyone det haster virkelig (skal afl. imorn)

tak på forhånd!

Svar #3
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

er der ikke bare én der sidder og ved en lille smule om det her...er virkelig desperat!

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2005 af johnframars (Slettet)

hvem er du fra oles hold på iag? :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Centripetalkraften er givet ved F_c=m*a, hvor a=4*pi^2*f^2*r, der f er frekvensen i cirkelbevægelsen og r er radius.

Svar #6
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

#4
det er en hemmelighed, hvem er du:)

#5
ja den formel har jeg også men jeg søger en formel uden massen inkluderet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2005 af johnframars (Slettet)

Hvem du så end er, kan du bare regne dig til massen jo! :P

Ft = m*g
bliver til m = ft/G

Svar #8
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

Ft må du jo ikke bruge i dette tilfælde

du skal kun bruge Ft når du beregner Fce = Fs + Ft

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2005 af johnframars (Slettet)

sådan afleverer jeg altså min :P eller den blev afleveret i onsdag sådan! :D

Svar #10
13. januar 2005 af aerobec (Slettet)

hvem er du?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Du må inkludere flyverens masse, da centripetalkraftens størrelse afhænger af legemets masse.

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Forts. af #11: Der skal jo mere kraft til at holde fx. en sten på 15 kg i en jævn cirkelbævegelse, end der skal til at holde en pakke mælk på 1 kg i en jævn cirkelbevægelse.

Skriv et svar til: konisk pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.