Matematik

Bestem en ligning

04. november 2009 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Linjen l er parallel med linjen med ligningen y=-4 x + 17     og går gennem punktet (-2,7).

Bestem ligningen for linjen l.

Nogle der kan hjælpe? Ville være super! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

hvilken ligning
har
                     linjen l med hældningstal -4 gennem (-2,7) ?



Svar #2
04. november 2009 af MaleneLar (Slettet)

Er ikke helt sikker på jeg forstår dit spørgsmål, men y=-4 x + 17 har ikke noget at gøre med (-2,7) andet end det er ligningen til den linje der skulle ligge parallel med linjen L  og det er så der jeg skal finde et ligning til L, men forstår ikke hvordan jeg skal gøre det med kun et punkt. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af mathon

du har både et punkt og et hældningstal

da
parallel med   betyder   med samme hældningstal som


Svar #4
04. november 2009 af MaleneLar (Slettet)

Nåe for søren. Ja okay. Så tror jeg sku jeg kan finde ud af det. :P Er det så ikke bare formlen y= ax+b jeg skal bruge? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af mathon

eller

   y - yo = a(x-xo)

   y - 7 = -4(x-(-2))


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.