Matematik

bestem a og b i ligningen....

04. november 2009 af kattti (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=b•a×. grafen for f  går gennem punkterne (2,20) og (4,80). og  derfra skal jeg bestemme a og b. hvordan gør jeg det? pleas hjælp mig....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af salliii (Slettet)

hvilke funtion er det ?


Svar #2
04. november 2009 af kattti (Slettet)

det er der ikke angivet.... sådan starter spørgsmålet....


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af mathon

y = f(x) = b·ax , a>0

(y2/y1) = aΔx

(80/20) = a4-2

4 = a2

a = 2 da a>0

b = y/2x = 20/22 = 20/4 = 5

                      y = f(x) = 5·2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af salliii (Slettet)

nårh sorry det var bare mig som kiggede forkert.

P(2,20) og Q (4,80)

(80=b*a^4)/(20=b*a^2)=4=a^2=a=2

80=b*2=b=40

y=40*2^x


Svar #5
04. november 2009 af kattti (Slettet)

okay tusinde tal, det var til stor hjælp.......


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2009 af Snick (Slettet)

det er en eksponentiel funktion. med de givne punkter (2,20) og (4,80)

hvor a= x2 - x1√y2/y1 => a=4 - 2√80/20 = 2

denne værdi for a samt et af de to punkter indsættes nu i f(x) = b*a^x 

her gøres der eksempelvis brug af punktet (2,20)

f(x) = b*a^x => 20 = b*2^2 <=> b = 20/2^2 = 5


Skriv et svar til: bestem a og b i ligningen....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.