Matematik

Mat opg 8011

04. november 2009 af Besandr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved slet ikke hvor jeg skal starte??

y'- 2y = 4x^2 - 4x

Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.

a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.

b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangere x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.

HJÆÆÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af peter lind

I ekstremapunkterne er y'=0. Sæt det ind i din differentialligning.

Hvis grafen tangerer x aksen må det ske i et punkt hvor der gælde y'=0 og y=0. Sæt det  ind i differentialligningen. Det giver x og y koordinaten(0) for det punkt kurven skal gå igennem. Brug derefter et CAS værktøj til at løse differentialligningen.


Svar #2
05. november 2009 af Besandr (Slettet)

Hvordan gør jeg det?.. Er bare helt lost på den her opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af peter lind

Når du sætter y'=0 ind i differentialligningen får du 0-2y=4x2-4x. Det gøres på samme måde i opgave b


Svar #4
10. november 2009 af Besandr (Slettet)

Jeg aner ikke hvad jeg gør bagefter så? hvordan løser jeg den ligning rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af peter lind

Du skal bruge et CAS værktøj til at løse ligningen.


Svar #6
10. november 2009 af Besandr (Slettet)

Det ved jeg ikke lige hvordan jeg skal gøre..


Skriv et svar til: Mat opg 8011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.