Matematik
bevis af pyramidestub
13. januar 2005 af
raul (Slettet)
Halløj.
Jeg er havnet i et stort problem. Jeg vil prøve, at bevise formlen for en pyramidestub.
Jeg ved, at formlen hedder:
V= 1/3*h*(G+g+kvadratroden af G*g)
Men hvordan skal jeg bevise denne formel?
Mvh. Raul
Jeg er havnet i et stort problem. Jeg vil prøve, at bevise formlen for en pyramidestub.
Jeg ved, at formlen hedder:
V= 1/3*h*(G+g+kvadratroden af G*g)
Men hvordan skal jeg bevise denne formel?
Mvh. Raul
Svar #1
14. januar 2005 af sigmund (Slettet)
Har du hørt om rumintegraler? Hvis du klarer at finde en parameterfremstilling for pyramidestubben, eller fremstille den vha. tre uligheder, så kan du finde rumintegralet af konstanten 1 over integrationsmængden A, i dette tilfælde pyramidestubben. Resultatet skulle så gerne være, at V = 1/3*h*(G+g+sqrt(G*g)) (g og G er arealerne af den store hhv. den lille grundflade).
Ellers skulle den nok kunne løses ved brug af simpel trigonometri. Jeg har dog ikke noget konkret forslag lige nu.
Ellers skulle den nok kunne løses ved brug af simpel trigonometri. Jeg har dog ikke noget konkret forslag lige nu.
Skriv et svar til: bevis af pyramidestub
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
