Fysik

Hjælp mig-fysikopagver

05. november 2009 af Gomar (Slettet)

Hej............er der nogen der kan hjælpe med dette opgave?

1. Den specifikke varmekapacitet for vand og for havvand er: 

Cvand = 4180 J/Kg · • C

Chavvand = 3930 J/Kg · • C


a. To flade kar med hhv. 200g vand og 200g havvand stilles i solen på min terrasse. Efter 30 minutter er temperaturen steget i de to kar – hvilken væske er varmest?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af mathon

da
     den tilførte energi på 30 minutter er den samme
     og massen af vandtyperne er den samme
har du

             m·chav·ΔThav = Q = m·calm·ΔTalm

             chav·ΔThav = calm·ΔTalm

              ΔThav = (calm/chav)·ΔTalm

              ΔThav = (4180/3930)·ΔTalm

              ΔThav = 1,06361·ΔTalm

    havvandets temperaturstigning er således ca.6,4% større end almindelig vands under samme forhold


Svar #2
05. november 2009 af Gomar (Slettet)

Oki tak


Skriv et svar til: Hjælp mig-fysikopagver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.