Fysik

magnetisering

05. november 2009 af skov19skov (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej.. håber i kan hjælpe mig. sidder og laver fysik rapport, men der er li et par ting jeg ikke ved hvad er ?

hvad er en permanent magnet ?

og hvad er Ferromagnetiske matrialer ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2009 af mathon

hvad betyder det, når nogen hos frisøren bliver permanentet ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2009 af mathon

Ferromagnetiske materialer = stoffer der som ferrum = jern kan blive meget magnetiske
jernlignende stoffer i magnetisk henseende


Svar #3
05. november 2009 af skov19skov (Slettet)

#1 ja har jeg regnet ud, men hvordan ska man li forklarer det ?

#2 taak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2009 af Argus (Slettet)

Alt metal bliver magnetisk i elektriske felter. Men kun nogle få stoffer kan bevare magnetismen når de tages ud af de elektriske felter. Dette er de permanente magneter. Det mest kendte materiale med denne egenskab er jern (ferrum), så derfor kaldes disse stoffer også for ferromagneter. Det har altså i første omgang ikke noget med styrken af deres magnetiske egenskaber, men derimod det faktum at de bevarer deres egenskaber når de tages ud af elektriske felter.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2009 af mathon

permanent magnet = "vedvarende magnetisk" magnet
dvs.
en mangnet som ikke bliver mærkbart magnetisk svagere ved at have ligget i skabet i længere tid.


Skriv et svar til: magnetisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.