Matematik

Hjææælp

05. november 2009 af TiiiA (Slettet)

hvordan regner man det?

y=-1/3x-3 som skal skrives i en ligning

ax+by+c=0 og a, b og c skal være hele tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af richgirl (Slettet)

Du kan gør det som i en alm. ligning. du skal isolere alle dine ting på en side, så der står nul på den anden side:

1/3x +3 + 1y = 0


Svar #2
05. november 2009 af TiiiA (Slettet)

kan du ikke vise en mellemregning


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

#1 har lagt y til på begge sider af lighedstegnet for at få 0 på den ene side

Jeg ville nok også gange alle led med 3 for at slippe for brøker da a, b og c skal være hele tal


Svar #4
05. november 2009 af TiiiA (Slettet)

Kan du ikke vise en mellem regning MN-P. er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2009 af richgirl (Slettet)

Det man gør:

y=-1/3x-3

<=>

+1/3x + 3+y = -1/3x -3 +1/3x + 3     <=>   1/3x+3+y=0

Man skal gøre det samme ting på begge sider af lighedstegnet... (i vores tilfælde lægger man 1/3x+3 til på begge sider. Så er der noget der går ud med hinanden på højre side af lighedstegnet og der kommer til at stå 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

y=-1/3x-3              læg y til på begge sider

                              gang med -1 hvis du vil have positive tal

                             gang med 3 for at slippe af med brøken.

SKriv selv udregningerne her så ser jeg efter om de er rigtige


Svar #7
05. november 2009 af TiiiA (Slettet)

hvad er y?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det er dig der sidder med opgaveteksten, se efter i den.

I øvrigt er det ligegyldigt.

Tror du skal læse opgaven ikke bare se på ordene


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2009 af cbech (Slettet)

Hvad y er? Y er en ubekendt.

Den svarer til det som i formlen hed "by", bare at b = 1. (og derfor kun skrives som y.)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2009 af richgirl (Slettet)

Du får jo at vide at din y er -1/3x-3... Det er ikke pointen her. Her skal du bar lære (tror jeg opgaven vil have dig til), hvordan man kan isolere forskellige dele i en ligning.

Her er din y, som der jo også står oven for det samme som 1y.


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.