Matematik

Lineær sammenhæng

06. november 2009 af vindhansen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Er et binomium et polynomium i algebrarisk forstand.

hermed menes at polynomiet givet på formen 

p(x,n)=knxn+kn-1xn-1+...k2x2+k1x+k

gælder der så at

p(x,1)=k1x+k0  er et polynonium


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 normalt defineres et binomium som p(x,y)=∑knmxnym

p(x,n) som du definere det er et ganske normalt polynomium af grad højst n, dvs. p(x,n)∈R[x] med grad(p)≤n. Og derfor er p(x,1) også et polynomium


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

... og i ren algebraisk forstand er binomier også polynominer, efter som disse tilhører polynomiumsringen R[x,y] ...


Svar #3
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Tak for svaret. 

men n,m∈N ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#3 n,m∈N0


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#3 øh hvad mener du. n,m∈N0 men for p(x,y) skal der naturligvis findes en øvre grænse ... dvs. for et eller andet (stort) M skal knm=0 for alle n+m>M


Svar #6
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Jeg er kemiingeniør og ikke stærk rutineret matematiker men jeg interesser mig meget for grænsefladen mellen matematik og kemi!


Svar #7
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Men strengt taget er k et polynomium? 


Svar #8
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

Jeg kender ikke mængden M.

Vil du forklare ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#7 er ikke med? Mener du f(x)=k for k∈R? Så ja, dette er et pol af grad 0

#8 M er ikke en mængde, men et tal hvor alle kmn=0 for m+n>M .... for at p(x,y) ikke er en række så skal knm være =0 fvt ...


Svar #10
06. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Vi når ikke mere i aften! desværre! God nat!


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.