Matematik

formlerne for b og c

06. november 2009 af Malene92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradpolynomium f er bestemt ved

f(x)= -5x^2+ bx+x

b og c er et tal
det oplyses at f har rdderne 3 og 7

a) bestem tallene b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

du kender a, og du kender rødderne. Indsæt og gang parenteserne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af mathon

f(x) = -5x2 + bx + c

som faktoriseret kan skrives

f(x) = -5(x-3)(x-7) = -5(x2-10x+21) = -5x2 + ((-5)(-10))x + ((-5)·21)

hvoraf
       b = ((-5)(-10))
       c = ((-5)·21)
 


Svar #3
08. november 2009 af Malene92 (Slettet)

hmm, dem fra min klasse har brugt en helt tredje måde at uderegne den på, ved at indsætte først den ene rod og udregne, og så den anden rod? hvilken måde er rigtigst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du kan jo ikke sige, at en måde er mere rigtig end en anden. Sålænge du på lovlig vis når frem til det rigtige resultat, har du benyttet dig af en gyldig metode.

Med det sagt så er denne metode klart den hurtigste, og det burde være den, den bliver benyttet. Opgaven ligger også op til det.


Skriv et svar til: formlerne for b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.