Matematik

Sinus, Tanges eller cosinus?

06. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dumt spørgsmål, men jeg vælger alligevel at udstille mig ;)

Når jeg f.eks skal finde vinkelstørrelsen i en trekant, har jeg problemer med at finde ud af om jeg skal bruge, sinus, tagens eller cosinus formlen.

Er der en der vil definere forskellen på de 3?

Hilsen `dumme`


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Yow! (Slettet)

sin(v) = modstående katete/ hypotenusen

cos(v) = hosliggende katete/hypotenusen

tan(v) = modstående katete/hosliggende katete

du skal bare finde ud af, hvilke oplysninger du har om trekanten....

og ud fra de oplysninger kan du finde ud af, hvilken formel du kan bruge... det går jo galt, hvis du vælger en formel hvor du har to ubekendte =) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tangens til vinklen er den modstående katete divideret med den hosliggende katete, cosinus er den hosliggende katete divideret med hypotenusen, og sinus er den modstående katete divideret med hypotenusen. Tegn enhedscirklen og de tre begreber


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af exatb

cos = hosliggende/hypotenusen

sin = modstående/hypotenusen

tan = modstående/hosliggende


Svar #4
06. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Fedt, 1000 tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af Yow! (Slettet)

selv tak ;)


Skriv et svar til: Sinus, Tanges eller cosinus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.