Matematik

skærings punkt

07. november 2009 af atm-girl (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

jeg ska bestemme skæringspunkt mellem to linjer. Jeg har fået opgivet en parameter fremstilling og en ligningen... også har jeg lavet parameterfremstilling om til ligningen og ligningen om til parameterfremstilling, så nu har jeg både ligningen og parametrefremstillingen til begge linjer.. nu vil jeg bare høre hvad jeg ska gøre for at bestemme skæringspunktet??

altså ska jeg sætte to ligninger op mod hinanden eller???

hilsen

ATM

p.s det hele handler om vektor


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

beregn ud fra de to ligninger


Svar #2
07. november 2009 af atm-girl (Slettet)

ka du uddybe d lidt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af mathon

 a1x + b1y = c1      og    a2x + b2y = c2
som
er to ligninger med to ubekendte


Svar #4
07. november 2009 af atm-girl (Slettet)

altså.. paramterefremstillingen har til (7 over -13) + t*(8 over -7) så har lavet en ligningen som jeg fik til: -7x -8y + 118=0

den anden ligningen har jeg fået opgivet, den er: 9x+5y+32=0

og så siger du: a1x + b1y = c1 og a2x + b2y = c2
dvs. -7x-8y = 118 og 9x + 5y= 32 så nu ska jeg regne begge ligninger ud og så får jeg to x og y værdier jo???

jo ska jo helst have en fælles hvor de skære hinanden???


Svar #5
07. november 2009 af atm-girl (Slettet)

??????????????????????????????


Skriv et svar til: skærings punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.