Matematik

Hjælp til rentesregning(opgave)

07. november 2009 af goegler (Slettet)

Hej derude

Har lidt problemer med en regneopgave, jeg har løst spørgsmål (a , men kan ikke lige løse opgave (b !

Håber der er en som kan komme med et hint !

Opgave R39
En uendelig annuitet (A) har en årlig betaling på 100 kr. Første betaling forfalder om ét år.

a) Bestem nutidsværdien af A ved en rente på 8% p.a. En anden uendelig annuitet (B) har første ydelse om tre år.
K0 = 100 / 8 % = 100 / 0,08 = 1250

b) Beregn den årlige ydelse i den anden annuitet, når de to annuiteter skal have samme nutidsværdi ved en rente på 8% p.a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Nutidsværdi 1250 bliver om 3 år til

1250(1,08)3

Arlig rente derefter 1250(1,08)3*0,08 kr skal opvejes af ydelsen som altså bliver dette beløb


Svar #2
07. november 2009 af goegler (Slettet)

Altså er den årlige ydelse 125,971 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det vil jeg mene, men kun med 2 decimaler, det er jo kroner


Svar #4
07. november 2009 af goegler (Slettet)

super :D mange tak for hjælpen... !


Skriv et svar til: Hjælp til rentesregning(opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.