Matematik

f´(x)

07. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej. er der nogen der kan sige mig om det her er rigtigt?

En funktion er givet ved f(x)= x^^2 - 4ln(x) , x>0

beregn f´(x) og beregn ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

f`(x)= 2x - 4/x

ska jeg beregne ligningen for tangenten ud fra f(x) eller fra f´(x)??

er det ellers rigtigt nok eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

y = f '(2)·(x-2) + f(2)


Svar #2
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 hhm. det forstår jeg ikke helt? kan du uddybe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af mathon

hvordan skriver du selv tangentligningen?


Svar #4
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 y=ax+b


Svar #5
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 eller y- f(x0) = f´(x0) * (x - x0)


Svar #6
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2009 af mathon

y - f(xo) = f ´(xo)·(x - xo)

y - f(2) = f ´(2)·(x - 2)

y = f ´(2)·(x - 2) + f(2)

y = 2·(x - 2) + 4 - 4ln(2)

y = 2x - 4 + 4 - 4ln(2)


                  y = 2x - 4ln(2)


Svar #8
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 tak for det. tror jeg har forstået det nu.


Svar #9
07. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 hhm. jeg tror egentlig ikke jeg helt har forstået det aligevel. hvordan kommer 4ln(2) lige pludselig ind fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2009 af mathon

se 2. linje i din opgavetekst

f(2) = 22 - 4ln(2)  = 4 - 4ln(2)


Skriv et svar til: f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.