Tysk

Blandet spørgsmål

08. november 2009 af BecauseOfYou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et par blandet spørgsmål til nogle ting, hvor jeg kan virke usikker:

Når man siger "deres", så siger man "ihr"? Og når man siger "de", så siger man "Sie". Men kan man ikke også bruge "Ihr" til "de"? Eller bruges "Ihr" kun til "deres"?

Mit andet spørgsmål er "die deutschen Serie" i dativ. Hedder det "den deutschen Serie"?

Und mit sidste spørgsmål:Skal man ændre på "som" altså "wie", hvis det skrives i flertal, da det er et relativpronomen?

På forhånd tak, og god søndag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Stygotius (Slettet)

 Tag det nu helt roligt.  Dine spørgsmål er vist lidt  paniske.

Vi må se på de forsk. personlige pronominer  i flertal.

2.pers.  (= dansk "I" - "jer" ) er på tysk (nom.-akk.-dat.) .- "Ihr" og "euch" og "euch".   

3.pers.  (= dansk  "de" - "dem")  er på tysk  "sie" og "sie" og "ihnen". 

ejestedordet  i 2.pers. (= dansk  "jeres") er på tysk  "euer"

        -"-             i 3.pers. (= dansk "deres") er på tysk  "ihr" 

Hvad er den best. artikel i hunkøn dativ ental ? er den ikke "der" ? -altså   "der  deutschen Serie"

"wie" er ikke et relativpronomen.

Relativpronominet hedder i nominativ: Hankøn "der" - Hunkøn "die" -  Intekøn "das" - Flertal "die

Tak,   -selv god søndag.


Svar #2
08. november 2009 af BecauseOfYou (Slettet)

You sir, are a genius.

Men lad mig se, om jeg har forstået det ret:

"Die Verbindung zwischen dem Däne und der deutsche hat sich entwickelt"

Fordi Däne er mask. og hat er fem., så hedder det dem og der?

p.s. nu er jeg lidt i tvivl om, hvor entwickelt skal stå. Skal den ikke stå imellem hat og sich, da vi ikke har med en ledsætning at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Stygotius (Slettet)

 Tak, tak

Ja, det hedder "dem" i det første tilfælde, Men ordet  "Däne" bøjes som et adjektiv og skal så hedde  "Dänen" i dativ (styret af "zwischen") .

Det samme gælder "der Deutschen" (hunkøn dativ ental)

En perfektum participium (= kort tillægsform) skal stå til sidst i en hovedsætning. Derfor skal "entwickelt" stå til sidst.

Se i øvrigt mine kommentarer til tråden  "Kan man godt sige.." 


Skriv et svar til: Blandet spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.