Matematik

Mat. - skæringspunkt

08. november 2009 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. hvordan udregnes skæringspunktet af disse to linjer: y =0.5x – 3 og y = 6 – 1.5x.

mit bud: 0,5x-3=6-1,5x 
                0,5x+1,5x = 3+6
                2x = 9 
                9/2 = 4,5
dvs. x skærer i 4,5.

Men hvordan findes y?

Håber i kan hjælpe!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Du sætter det fundne x ind i en af de 2 ligninger, du startede med


Skriv et svar til: Mat. - skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.